Aamukahvit Savoniassa luovan tekoälyn kanssa

Savonia-ammattikorkeakoulun kampus toimi näyttämönä Luova REAKTIO! -hankkeen päätöstapahtumalle 21.11.2023. Hybridimuotoinen aamukahvitilaisuus oli suunniteltu korostamaan tekoälyn roolia tapahtumatuotannossa ja luovan talouden hankkeissa.

Tapahtuman erityispiirteet

Osallistujat pääsivät vaikuttamaan tapahtuman sisällöntuotantoon ennennäkemättömällä tavalla. Yleisö paikan päällä ja etänä striimin päässä osallistui lyhytelokuvan käsikirjoittamiseen ja reaaliaikaisen AI Mediaseinän visuaalisen sisällön tuottamiseen. Tilaisuuden yhteydessä näytettiin yleisön palautteista koostettuja tekoälykuvia ja esitettiin tekoälyn tuottama lyhytelokuva kuvitteellisista Savonian pikkujouluista.

Tapahtumasta tuotettiin tekoälyn avulla yhteenvetovideo, joka toimii erinomaisesti tapahtuman jälkimarkkinoinnissa täysimittaisten tallenteiden ohella.

Tapahtuman sisältö

Tapahtuma alkoi aamukahveilla, jotka tarjosivat rennon alustan päivän ohjelmalle. Raisa Leinonen, hankkeen projektipäällikkö Savoniasta, avasi tilaisuuden katsauksella hankkeen saavutuksiin ja johdatti osallistujat digitaalisten aineistojen pariin.

Kalle Sievänen, Savonian TKI-asiantuntija, jatkoi esittelemällä hankkeen yhteydessä tuotettua hybriditapahtumien opasta.

Tekoälyn hyödyntäminen

Unien toimitusjohtaja Jarno Wuorisalo käsiteli tekoälyn tuomia mahdollisuuksia tapahtumatuotannoissa. Esityksen aikana yleisöltä kysyttiin mitä heidän mielestään Savonian pikkujouluihin voisi kuulua.

Yleisön vastauksista muodostui tekoälyn reaaliaikaisesti tuottama AI Mediaseinä©, jossa kunkin vastauksen yhteyteen ilmestyi siihen sopiva tekoälykuva.

Tilaisuutta varten koulutettu tekoäly tuotti yleisön vastauksista myös lyhytelokuvan käsikirjoituksen, visuaaliset elementit ja kerronnan – lähes reaaliaikaisesti!

Lyhytelokuva esitettiin tilaisuuden päätteeksi. Näin demonstroitiin tekoälyn käytännön sovellutusta tapahtumissa.

Yhteenveto: tekoäly tapahtumien uudistajana

Luova REAKTIO! -aamukahvit oli osoitus tekoälyn potentiaalista tapahtumatuotantojen arvon kasvattamisessa. Savonia ja Unie näyttivät konkreettisen esimerkin siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää luovasti ja tehokkaasti, tarjoten uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä osallistujille.

“Aamukahvitilaisuus oli hieno kokemus, joka toi esille tekoälyn valtavan potentiaalin tapahtumatuotannoissa. Unien innovatiivinen lähestymistapa vahvisti uudella tavalla yleisön sitoutumista ja osallisuutta tapahtuman toteuttamiseen ja teki siitä yhteisluovan ja mukaansatempaavan visuaalisen elämyksen. Nyt meillä on aivan uudet standardit vuorovaikutteisille ja luoville tapahtumakokemuksille!”

– Raisa Leinonen, RDI Specialist

Tekoäly osaksi tapahtumarutiineja

Oletko kiinnostunut kuulemaan, miten tekoäly voidaan ottaa ketterästi osaksi omia tapahtumatuotantojanne? Esimerkiksi:

  • Lyhytvideot tarinallistamaan yleisön ajatukset
  • Visuaalinen tekoälytuotanto liidigeneroinnissa
  • AI Mediaseinät luomaan yhteenkuuluvuutta
  • Tekoälyn tuottamat yhteenvedot tapahtumien jälkimarkkinointiin
  • Introvideot herättämään kiinnostusta

Ota yhteys: [email protected], +358 451112019 tai lomakkeella.

AI ENGAGE

Unie AI Engage© on tapahtumaasi mukautuva generatiivinen tekoäly, joka muuttaa yleisön tuottamat palautteet reaaliaikaisesti visuaaliseksi mediaseinäksi tai mukaansatempaavaksi, tarinalliseksi videoksi.

Tapahtumahub365

Tapahtumahub365 on brändätty tapahtumayhteisö, jolla sitoutat yleisöä, parannat tuloksia ja tuotat osallistavia kohtaamisia ja tapahtumia osana markkinointiviestintää.

Parempia tapahtumia - yhdessä

Lisää luettavaa hybriditapahtumista ja virtuaalitapahtumista

AI Interactivity at the Global Entrepreneur Festival

See how AI brought ideas together with AI Media Wall visuals and narrative videos capturing…

Tapahtumastrategian optimointi vuonna 2024

Lue miten voit yhdistää toiminnallisuuden ja tehokkuuden tapahtumastrategian suunnittelussa.

Solibri User Day Finland: A Resounding Return

An example of what can be accomplished with on-point content tailored to the participants, expert…